• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 14 жовтня день святої Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня день святої Покрови Пресвятої Богородиці

2015-10-14

14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва Україна відзначає День захисника України.

Нагадаємо, що свято Дня захисника України встановлене указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

З нагоди свята в нашій школі відбулося ряд заходів.
Учні 5-9 класів здійснили заочну подорож у минуле нашої Батьківщини. Школярі побували на острові Хортиця, дізналися більше про козаків, козацьких ватажків та їхні осяяні славою подвиги. Також пригадали події, що порівняно недавно відбувалися в України і повністю змінили свідомість українців , а відтак і хід її історії. Мова йде про три революції: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію гідності.
Наприкінці уявної подорожі учні підсумували, що українці повинні бути гідними нащадками козаків, справжніми патріотами та захисниками Вітчизни. Школярі намалювали малюнки на патріотичну тематику, розписали прапор побажаннями миру та скорішого повернення додому. Малюнки і прапор вирішили переслати воїнам-землякам, що перебувають у зоні АТО.
Учні молодших класів провели козацькі забави. Змагання пройшли надзвичайно весело. А після цього маленькі козачата їли смачний козацький куліш.

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi